Tänk långsiktigt och välj rätt färgkvalite.

  • Bästa resultat
  • Produkter

Tänk på att den billigaste färgburken kan bli den dyraste i långa loppet. Färg med kvalité vinner i det långsiktiga perspektivet och du slipper måla om ditt hus så ofta – vilket gör att du tjänar både tid och pengar.

Här tipsar vi om fyra färgprodukter som vi rekommenderar.

Bestå

Alcro Bestå är vår bästa fasadfärg när du vill skydda och måla din husfasad. Ett fasadsystem i tre delar som effektivt står emot fukt, UV-ljus och påväxt. Grundoljan skyddar mot röta och blånad. Grundfärgen hindrar fukt från att tränga in i panelens ytved och ger bästa möjliga fäste åt täckfärgen som i sin tur ser till att fasaden håller kulör och glans under lång tid. Alcros fem olika kulörkartor är speciellt utvalda för att passa svensk arkitektur, natur och färgsättningstradition.

Arkitekt

Alcro Arkitekt är en ultramatt täckfärg för träfasader utomhus. Den är speciellt utvecklad för att ge fasaden ett stilrent utseende som håller glans och kulör under många år. Matta ytor ger inga reflexer och blir mycket harmoniskt i sitt uttryck. Arkitekt går att bryta i många vackra kulörer och passar lika bra till en klassisk funkisvilla eller moderna villor. Med stor fördel målas den i system med Bestå Grundolja och Bestå Grundfärg.

Fasad

Alcro Fasad används på obehandlat trä eller på tidigare laserade ytor och framhäver träets struktur på ett smakfullt sätt. Passar för målning av knutar, foder, vindskivor och fasad. Komplettera med System Grundolja och System Grundfärg som ger fasaden ett långlivat skydd mot vatten och kulörförändring. Grundoljan används för obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor före ommålning för att ge skydd mot röta och mögel.

Virke

Alcro Virke är en transparent lasyrfärg som tränger väl in i träet och ger en yta där den naturliga ådringen blir tydlig. Färgen har goda egenskaper vad gäller skydd mot uttorkning, sprickbildning och solens UV-strålar. Färgkartan till Virke domineras av bruna och grå kulörer med namn som Mylla, Hönö, Murkla, Faluröd – och som alla för tanken till obehandlat, tjärat och åldrat trä. För dig som vill lasyrmåla ditt hus har Alcro tagit fram ett målningssystem bestående av System Grundolja och Virke. Grundolja hela fasaden, framför allt panelskarvar och ändträ, så skyddar du träet mot angrepp från rötsvamp, blånad samt mögel. Därefter är det lätt att lasera fasaden i önskad kulör.