Därför ska du tänka på vilken pensel du väljer

  • Bästa resultat
  • Gör det själv
  • Produkter

Då var det dags att måla. För att göra ditt arbete effektivt och uppnå absolut bästa resultat är det bra att tänka igenom vilka redskap du behöver. Oavsett om du ska måla hela fasaden, ett staket eller fräscha upp uteplatsen. En bra pensel hjälper dig att måla effektivare då penseln lyfter 3-4 gånger så mycket färg och därför täcker en större yta när du stryker fasaden.

Du måste godkänna vår cookiepolicy för att kunna se videon.

En pensel eller roller har större betydelse än vad man tror för att måla en fasad snabbt men ändå få ett perfekt resultat. Det kan nog alla som köpt billiga och dåliga penslar och sen ställt sig och målat ett hus, staket, panel – hålla med om. Fakta är att en fasadpensel med hög kvalité lyfter 30–40 gram färg vid varje dopp i färgburken medan en pensel med sämre kvalité lyfter cirka 10 gram. Vilket innebär att den bättre penseln täcker nästan dubbelt så stor yta med ett dopp.

Tjäna två dagars jobb
I snitt tar en fasadmålning av ett hus cirka sex arbetsdagar, räknat på två strykningar av täckfärgen. Men med bra måleriverktyg får du jobbet gjort snabbare. En bra pensel håller mer färg och du behöver inte doppa penseln i färgburken lika ofta. Det blir mindre tröttande och du orkar vara noggrann hela tiden. Dessutom lägger en bra pensel på färgen jämnare jämfört med en sämre. Resultatet blir mer hållbart och förstås snyggare. Med en bra pensel/roller genomför du 6-dagarsjobbet på fyra–fem dagar och sparar in åtminstone en hel dag. Dagar som istället kan tillbringas på stranden med familjen eller kanske en avkopplande tur ut i svampskogen.

Tänk på kroppen
Tänk också på att verktyg med bra kvalité är bättre för din kropp. De har bättre ergonomi och du sparar på kroppen. Så det finns all anledning att läsa tester och fundera innan du köper verktyg. Titta in till oss i butiken så berättar vi mer om hur du kan få fler sommardagar på stranden.

Optimalt för en kvalitetspensel är att kunna ta upp mycket färg och släppa mycket färg ifrån sig vid strykningen